Yrityslahjat & Liikelahjat verotus ja alv vähennys – Lahjat asiakkaalle 

Liikelahja & yrityslahja on yleensä yksilöllisempi lahja, joka on valittu tiettyä asiakasta, henkilöä tai henkilöitä mielessä pitäen. Ne ovat usein arvokkaampia kuin mainoslahjat ja niitä annetaan yleensä vain valituille henkilöille tai ryhmille. Liikelahjoja ovat esimerkiksi kalliimpia lahjoja, joita annetaan yrityksen tärkeimmille asiakkaille tai yhteistyökumppaneille.

Liikelahjoista ei saa vähentää arvonlisäveroa (alv) ja niistä voi vähentää 50 prosenttia kuluista tuloverotuksessa. On tärkeää pitää kirjaa kaikista edustuslahjoista ja niiden arvoista, jotta verotusta voidaan hallita oikein. On myös suositeltavaa säilyttää kaikki kuitit ja dokumentit edustuslahjojen hankinnasta ja antamisesta, jotta verotusta voidaan vahvistaa tarvittaessa. 

Yhteenvetona: Liikelahjoista voi vähentää 50% tuloverotuksessa, mutta niistä ei saa vähentää arvolisäveroa.

Mainoslahjat verotus ja alv vähennys

Mainoslahja on pieni lahja, joka annetaan yrityksen kohderyhmälle tai asiakkaille markkinointitarkoituksessa. Verotuksen kannalta mainoslahja on arvoltaan vähäinen, jos sen arvonlisäverollinen ostohinta on enintään 50 euroa. Tällaiset mainoslahjat eivät ole veronalaista tuloa antajalle ja niistä voi vähentää arvonlisäveron. Yritys voi myös vähentää niistä menoja tuloverotuksessa.Tavanomaisia mainoslahjoja ovat esimerkiksi kynät, avaimenperät ja huivit

Yhteenvetona: Mainoslahjoista voi vähentää arvolisäveron ja ne voi vähentää myös tuloverotuksessa, koska yksittäisen mainoslahjan hinta on harvoin yli 50 euroa.

Liikelahjat ja mainoslahjat kirjanpidossa

Mainoslajat voi vähentää kirjanpidossa, kunhan yksittäisen annetun mainoslahjan arvo on alle 50€. Mainoslahjat voi vähentää tuloverotuksessa ja niistä voi tehdä alv vähennyksen. Liikelahjoista ei saa kirjanpidossa vähentää arvolisäveroa, mutta tuloverotuksessa niistä voi vähentää 50%.

Tutustu liikelahjoihin ja mainoslahjoihin alapuolelta!